twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Internationala a cititului impreuna



Ziua de 16 februarie este ziua în care se sărbătorește la nivel international, LECTURA și CITITUL împreună. În România, acest eveniment special este organizat de Asociația Citim Împreună România (CIR), căreia i s-au alăturat 80 de biblioteci, școli, librării și ONG-uri din România, printre care și Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea. Astfel, vom celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări și organizată de către Lit World.

În Vrancea se vor organiza evenimente de lectură în toate secțiile Bibliotecii Județene Vrancea, dar și în afara bibliotecii. Ne-am gândit că este important să colaborăm cu mai mulți parteneri care sprijină și iubesc lectura și să aducem bucuria poveștilor în preajma cât mai multor oameni, de toate vârstele, în cât mai multe locuri din comunitate.
Parteneri noștri sunt: Focșani Mall, Carrefour Focșani, Organizația Civică Vrancea, Primăria Focșani, Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia Focșani, Grădinița cu P.P. Nr. 18 Focșani, Clubul Seniorilor din Focșani, Colegiul Al.I. Cuza Focșani, Editura Polirom, Editura Corint și PROMOTIS.
Ni s-au alăturat și alte biblioteci publice vrâncene din Adjud, Boghești, Broșteni, Năruja, Panciu și Răcoasa, promovând astfel povestea, cuvântul și cititul împreună. Cei mici vor citi celor mari, adolescenții vor citi adulților sau celor mici, adulții vor citi copiilor de toate vârstele, împreună aducând valoare poveștilor lecturate, prin interpretare și rostire, creând momente memorabile pentru toți cei care vor fi prezenți.
Vă așteptăm alături de noi pentru a sărbători Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)!
Biblioteca Județeană Vrancea dar și bibliotecile din județ au pregătit multe momente frumoase, de lectură împreună cu cei mici și cei mari, după următorul program:

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea:

Centrul de Formare
Ora 9.00 - 10.00 – Întâlnire pe Skype cu un scriitor român de cărți pentru copii și sesiune de lectură împreună cu bunici și copii. Carmen Tiderle este autor de cărți pentru copii și a publicat până acum  „Pe dos, poezii cu prostii pentru copii” și „În orașul Bucurville” (Editura Vellant).  Vor participa 20 de elevi de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Biliești, județul Vrancea și 10 bunici și pensionari, iubitori de lectură dar și utilizatori ai bibliotecii.
Ora 11.30 – 12.30 – Povești cu lipici pentru pitici – lectură cu sprijinul voluntarilor pentru copiii de la Grădinița cu P.P. Nr. 18 Focșani. Participă 10 voluntari care vor spune povești celor 150 de copii de la toate grupele grădiniței.
Ora 13.00 – 14.00 – Primarul citește copiilor - Sesiune de lectură împreună cu domnul Cristi-Valentin Misăilă, Primarul orașului Focșani și 15 copii cu vârsta între 10 și 16 ani, la sediul Primăriei Focșani.
Ora 18.00-19.00 – Citim împreună la Carrefour! Eveniment de lectură publică organizat la Focșani Mall. Vor citi împreună cu cei prezenți actorii Sorin Francu și Adrian Damian, dar și copii și voluntari ai bibliotecii. Îi așteaptăm pe copii, părinți, bunici, alături de noi, cu povești și poezii interesante, o tombolă dar și multe alte surprize. Participă 100 de persoane.
Toate activitățile au fost organizate și vor fi desfășurate cu sprijinul voluntarilor bibliotecii sub coordonarea bibliotecarei Margareta Tătăruș.

Secția pentru copii
Ora 10.00 – 12.00 - Atelier de lectură din poeziile scriitoarei vrâncene pentru copii Oana-Diana Renea şi din lucrările premiate la Concursul naţional de creaţie  literară Oana-Diana Renea. Sesiuni de lectură cu scriitorii prezenţi și premianţii ediţiei a V-a a Concursului Naţional de Creaţie literară Oana-Diana Renea. Participă scriitorii Valeriu Anghel și Costică Neagu și 35 de elevi și cadre didactice de la școlile ”Ştefan cel Mare” şi ”Duiliu Zamfirescu” din Focşani.
Ora 17.00 - Funny reading - lecturi interactive în limba engleză realizate de membrii ”English Kids Club”. Participă 15 persoane.
Coordonator, Maria Cristina Olaru, șef birou Secția pentru copii și tineret.

Secția împrumut la domiciliu adulți
Ora 10.00 – 11.00 – Poeziile de dragoste ale Vrancei – sesiune de lectură pentru seniorii de la Clubul Seniorilor din Focșani în prezența scriitoarei vrâncene Constanța Cornilă.
Coordonator, Claudia Hanganu, șef birou Secția Împrumut la domiciliu adulți.

Sala de lectură adolescenți și adulți
Ora 16.00 – 18.00 – Cititorii Cuziști – sesiune de lectură din cărțile preferate de adolescenți și dezbatere literară cu participarea a 30 de elevi de clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Al.I.Cuza” Focșani și profesoara de limba română Ana Maria Norocea.
Coordonator, Nicoleta Oprișan, șef birou Sala de lectură și internet.

Biblioteca Municipală Adjud
Între ora 8.00 și 13.00 se vor derula patru sesiuni de lectură cu 110 elevi din clasele I – IX de la Colegiul ”E. Botta Adjud” și de la Școala ”M. Armencea” Adjud.
Sesiunile de lectură se vor desfășura la sediul bibliotecii, în prezența scriitorilor Cătălin Dorin și Ion Croitoru. Coordonator, Tatiana Valea, director Biblioteca Municipală Adjud, județul Vrancea.

Biblioteca Comunală Boghești
Ora 11.30 – 12.30 – Citim împreună! – Participă 40 de copii și 10 adulți care vor interpreta, citi și discuta diverse povești și creații proprii. Lectura va fi interactivă iar cei mici vor citi celor mari și cei mari vor citi celor mici.
Coordonator, Adriana Rusu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Boghești, județul Vrancea.

Biblioteca Comunală Broșteni
Ora 11.00 – 12.00 - 19 elevii de la clasa a III-a,  Şcoala Gimnazială "Prof. Panaite C. Mazilu" Broşteni, vor merge la Grădiniţa Pituluşa, unde vor citi ghicitori şi povestea Turtiţa.
Coordonator, Loredana Iordache, bibliotecar la Biblioteca Comunală Broșteni, județul Vrancea.

Biblioteca Comunală Năruja
Ora 12.00 – 13.00 – Sesiune de lectură împreună cu cei mici, printr-o activitate organizată la Școala Gimnazială „B.Șt.Delavrancea” Năruja. Vor participa un număr de 25 de elevi de clasa a IV-a însoțiți de bunici și părinți. Cartea aleasă pentru lectură este „Locuri și legende vrâncene” a folcloristului nărujean Simion Hârnea. Invitați să le citească celor mici sunt doi profesori pensionari din Năruja: prof. Micu Ioan și prof. Cârlioru Marioara. Această zi dorim să fie și o continuare a proiectului bibliotecii „Cu bunicii la gura sobei”.
Coordonator, Adriana Bratie, bibliotecar la Biblioteca Comunală Năruja, județul Vrancea.

Biblioteca Orășenească Panciu
Ora 11.00 – 12.00 – Sesiune de lectură cu 18 adolescenți de la Liceul ”I. Slavici” Panciu.
Coordonator, Luminița Popescu, bibliotecar, biblioteca Orășenească Panciu.

Biblioteca Comunală Răcoasa
Ora 11.00 -12.00 - Povești pentru cei mici - lectură cu sprijinul elevilor de la Școala Gimnazială Răcoasa, pentru copiii de la Grădinița Răcoasa. Participă 5 elevi din clasele V-VIII care vor citi povești celor 30 de copii de la grupele mari și mici ale grădiniței, alături de educatoarele Bratu Lenuța și Gogoi Lenuța.
Ora 16.00 – 17.00 – Sesiune de lectură cu 20 de elevi de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Răcoasa.
Coordonator, Ghiță Vlădoiu, bibliotecar, Biblioteca Comunală Răcoasa.