twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Festivitatea de premiere Concurs 'Oana Diana Renea' @ Biblioteca



Cea de a V-a ediție a Concursului  de creaţie literară  “Oana-Diana  Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  a ajuns la final iar festivitatea de premiere va fi organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Cititului împreună (ZICI),  joi, 16 februarie, ora 10.00, la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.

La cele cinci ediţii, desfăşurate până acum, au participat aproape 450 de elevi ce au fost recompensați cu diplome, premii în bani, cărţi şi rechizite.
Și la această ediție am avut plăcuta surpriză ca alături de vrânceni (Focşani, Bilieşti, Sihlea, Ţifeşti, Milcovul, Răcoasa), să se înscrie în concurs și elevi din întreaga țară (Galaţi, Tg. Mureş, Craiova, Bârlad, Piteşti) . Biblioteca mulţumeşte tuturor elevilor pentru participare şi cadrelor didactice pentru implicare în coordonarea și pregătirea acestora și vă  prezintă câștigătorii din acest an:
MARELE PREMIU: George Sebastian Găinaru, cls. a VIII-a, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, Galaţi
PREMIUL I -ciclul primar: Annemarie Lutsch, cls a III-a, la Școala Gimnazială Friedich Schiller, Tg. Mureş
PREMIUL I -ciclul gimnazial: Ioana-Cristiana Badea, cls. a VII-a, la Liceul de Arte Marin Sorescu, Craiova.
PREMIUL SPECIAL al juriului-ciclul primar: Ioana Alexandru, cls. a II-a, Şcoala Gimnazială Principele Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica, Sihlea, Vrancea
PREMIUL SPECIAL al juriului-ciclul gimnazial: Bogdan Trifan, cls. a V-a, Şcoala Gimnazială Ţifeşti, Vrancea
Premiile sunt susţinute de Biblioteca Judeţeană Vrancea, familia prof. Victor şi Afrodita Renea,  Asociaţia Culturală Pallas Athena şi Asociaţia Culturală Simion Mehedinţi.
Se cuvine să amintim aici şi să mulţumim pentru implicarea în organizarea acestui concurs, colaboratorilor bibliotecii, conf. univ. dr.  Costică Neagu și prof. Valeriu Anghel care au sprijinit și în acest an concursul de creație literară .

Programul dedicat scriitoarei Oanei-Diana Renea va fi intitulat Biblioteca - Tărâmul lecturii şi se va derula sub egida Zilei Internaţionale a Cititului Împreună va cuprinde:
•    atelier de lectură din poeziile scriitoarei pentru copii Oana-Diana Renea şi lucrările premiate la concurs la care participă: scriitori,  autori(copii) premianţii ai Concursului Naţional de Creaţie literară Oana-Diana Renea,  elevi invitaţi
•    sesiuni on-line de prezentare a autorilor din alte judeţe
•    sesiune de acordare a premiilor și a diplomelor de participare a elevilor,
•    moment comemorativ la bustul scriitoarei Oana-Diana Renea.
 Momentul dedicat poetei va fi pus în scenă de elevii ai şcolilor Ştefan cel Mare  şi  Duiliu Zamfirescu, coordonaţi de doamnele prof. înv. primar Anghelina Golomoz,  prof. Pompilia Bărbosu  și Elena Blănaru - bibliotecar.


NOTĂ: Ziua de 16 februarie este ziua în care se sărbătorește la nivel internaţional, LECTURA și CITITUL împreună. 

În România, acest eveniment special este organizat de Asociația Citim Împreună România (CIR), căreia i s-au alăturat 80 de biblioteci, școli, librării și ONG-uri din România, printre care și Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea.

Astfel, vom celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări și organizată de către Lit World.

În Vrancea se vor organiza evenimente de lectură în toate secțiile Bibliotecii Județene Vrancea, dar și în afara bibliotecii. Ne-am gândit că este important să colaborăm cu mai mulți parteneri care sprijină și iubesc lectura și să aducem bucuria poveștilor în preajma cât mai multor oameni, de toate vârstele, în cât mai multe locuri din comunitate.