twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Patru liceeni din Vrancea invitati la Microsoft România!

 

Peste 100 de elevi de liceu, din Focsani si Mărăsesti, au participat la Programul pilot de mentorat în carieră Opening Opportunities, coordonat local de Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea si care se apropie de final. 

În urma selectiilor 10 elevi din tară, din care 4 sunt din Vrancea, au fost invitati să participe pe 29 iulie la o zi de lucru în cadrul companiei Microsoft Romania. 

Cei 4 elevi vrânceni – Mihai Gonciar- Colegiul National Unirea, Doni-Marius Ștefan – Colegiul National Al. I. Cuza, Ioana Anghel si Ionut Bratu – Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărăsesti – au fost selectati de mentorii lor, alături de alti sase elevi din Medias, Onesti, Târgu Jiu, Târgoviste si Sibiu. 

Liceenii vor avea ocazia să discute cu angajatii Microsoft despre cum arată si este organizată o zi de muncă într-o companie multinatională, dar si despre cum pot ajunge să îsi cultive acele abilităti de muncă necesare pe o piată de muncă unde tehnologia este parte integrantă. Elevii din Focsani se vor întâlni la Bucuresti si cu voluntarii Microsoft care le-au fost mentori in ultimele patru luni. 

“Ne-am bucurat mult când am început să lucrăm cu voluntarii de la Microsoft România în acest proiect pentru că împărtăsim aceeasi viziune despre necesitatea ca elevii să aibă o imagine cât mai exactă a pietii muncii cât mai devreme, astfel încât să îsi poată valorifica la adevăratul potential cât mai multe dintre abilităti. Suntem foarte încântati că putem completa sesiunile de mentorat, pe care elevi le-au avut online în ultimele luni ale proiectului, cu această sesiune practică de activitate, care poate că le va oferi noi informatii despre unde este cel mai nevoie de potentialul lor imens, în această lume din ce în ce mai tehnologizată", ne-a declarat Elena Coman, TechSoup România - manager de programe. 

”În cadrul aceluiasi proiect au participat, în luna mai, la un eveniment live în Bucuresti sase eleve de liceu, din Focsani si Mărăsesti, la Impact Hub, unde patru tineri care lucrează în domeniul IT, fac performantă. Acestia i-au inspirat pe cei 100 de elevi din Vrancea să viseze,să muncească pentru visele lor si să aibă încredere că vor reusi. Proiectul acesta poate continua cu succes. Are pentru cine si are cu cine. Avem tineri minunati, inteligenti, cu un mare potential, pe care trebuie să-i sprijinim să-si găsească încrederea si să le oferim cadrul necesar pentru a-si spori capacitatea de a crea tot ce-si doresc. Iar asta chiar putem face pentru ei.”– Margareta Tătărus – bibliotecar formator, coordonatoarea proiectului Opening Opportunities în Vrancea 

Proiectul Opening Opportunities este un proiect de mentorat în alegerea carierei derulat de Asociatia TechSoup România si Biblionet, cu sprijinul Microsoft România, în care mentori Microsoft ajută liceeni să îsi dezvolte un plan de carieră.